LEGO®
SERIOUS PLAY®

Ontdek de kracht van deze methode om creatief te denken en problemen op te lossen.

Wil jij een beter bedrijf bouwen?
Dat kan met LEGO SERIOUS PLAY.

Vergroot de betrokkenheid en interactie van teams en klanten.

Wat is LEGO SERIOUS PLAY?

Bij Raaker maken we gebruik van LEGO SERIOUS PLAY om samen met teams oplossingen te bedenken voor ingewikkelde vraagstukken en uitdagingen. Hoe ziet onze organisatie er over drie jaar uit? Hoe gaan we ons als team verder ontwikkelen? Wie deze onderwerpen met LEGO SERIOUS PLAY bespreekt creëert betere gesprekken en andere inzichten! LEGO SERIOUS PLAY zorgt ervoor dat iedere deelnemer met zijn of haar gedachten een bijdrage levert. Er ontstaat een gemeenschappelijke visie en een gedeeld beeld waarover geen onduidelijkheid bestaat.

Wist je dat LEGO Group de LEGO SERIOUS PLAY methodiek zelf gebruikte voor hun strategiebepaling. De methode is gebaseerd op onderzoek dat aantoont dat dit soort praktische leerprocessen een dieper en betekenisvoller begrip oplevert.

Button

Waarom LEGO?

Drie redenen om met LEGO SERIOUS PLAY aan de slag te gaan.

01

Prikkelt
Je stapt uit je comfortzone en prikkelt je brein. Door je handen het denkwerk te laten doen, maak je je ideeën tastbaar en gaat je verhaal leven!

02

Verhoogt betrokkenheid
Iedereen bouwt, iedereen geeft input en deelt zijn verhaal. En elk verhaal wordt gehoord. Dit zorgt voor 100% betrokkenheid.

03

Een gedeeld beeld
Samen hetzelfde zien, en het ook letterlijk van de andere kant bekijken. Modellen bouwen waar je samen eigenaar over bent. Waarmee een gedeelde taal ontstaat. Daar draait het om!
Van Dorp bouwwerk presenteren

Hoe werkt het?

Is bouwen met LEGO voor jou een ongebruikelijke situatie? Dan heb je vast nog veel vragen: Wat moet ik gaan doen? Ik ben geen Lego Master? Ik ben niet creatief? Waar gebruiken we het voor? Om deze vragen te beantwoorden hebben we een aantal basisregels:
Je laat dus je handen het denkwerk doen. Je gaat in feite 3D printen van wat je in gedachten hebt. En dat zet je op tafel. De stenen kunnen alles betekenen. Dat bepaal jij! Het gaat er niet om hoe goed of slecht je bouwt, maar over het verhaal dat je met LEGO vertelt.
Button

Wanneer gebruik je LEGO SERIOUS PLAY?

LEGO SERIOUS PLAY kun je inzetten voor verschillende vragen en uitdagingen. Ben je op zoek naar een vernieuwde strategie of visie? Wil je weten waar je je interne processen kunt verbeteren? Hoe de ideale customer journey eruit ziet? Wat jouw sterker en anders maakt als werkgever? Of je als team verder ontwikkelen?
Vragen die ons gesteld worden gaan vaak over deze onderwerpen: strategieontwikkeling, samenwerken, teamontwikkeling, klantreis, verandering en vernieuwing.
Met LEGO SERIOUS PLAY verzamel je niet alleen verrassende inzichten, maar heb je ook gegarandeerd een bijzondere ervaring. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om effectiever te communiceren en hun fantasie beter en vaker in te zetten. Je verbetert de probleemoplossende vaardigheden van een groep met LEGO SERIOUS PLAY. Als team zet je een stap vooruit!

Wist je dat grote bedrijven als Google, SAP, Shell en eBay ook werken met LEGO SERIOUS PLAY. Het is een innovatief proces dat is ontworpen om innovatie en prestaties binnen bedrijven te versterken.

Wie gebruikt het en waarvoor?

Een aantal projecten waar we met LEGO SERIOUS PLAY het verschil hebben gemaakt:
Voor Van Dorp organiseerden we een workshop voor teamontwikkeling. We ontdekten samen met 40 technische projectleiders de belangrijkste talenten van medewerkers. Het eindgevoel na de workshop? Alleen ga je sneller, samen kom je verder!
Het team van Groenbezorgen bouwden met LEGO hun totale proces van pakket- en postbezorging vanuit verschillende persona’s. De inzichten hebben geleid tot een vereenvoudigd proces en betere externe communicatie.
Met de Italiaanse cateraar Mario é Luigi bouwden we met LEGO het Business Model Canvas. Ze kregen daarmee goed zicht op alle bedrijfsonderdelen die ze in huis hebben en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor de toekomst.
Collega’s van Logstor (Kingspan) hebben hun strategische focusgebieden ingevuld met de belangrijkste activiteiten met daarbij een doorvertaling in planning.
Met SB Electronics bouwden we de ideale klantreis voor een persona. Om inzicht te krijgen in de momenten waarop zij het verschil moeten maken voor klanten.
Voor softwareontwikkelaar Streamlined gebruikten we LEGO om drempels en uitdagingen in hun ontwikkelproces te ontdekken. Door met klanten in gesprek te gaan via een klantenpanel heeft het team een goed beeld van verbeterpunten, kansen en uitdagingen.

Van 4 tot 400 personen

We faciliteren een workshop LEGO Serious Play vanaf groepen van 4 personen. Ook grote groepen zijn mogelijk, de opzet, inhoud en aanpak stemmen we daarop af. We beschikken over materialen en trainers om groepen tot maar liefst enkele honderden personen te faciliteren. De gemiddelde groepsgrootte van workshops die we faciliteren is 10-20 personen.

Voor 400 collega's van accountancy- en advieskantoor Baker Tilly organiseerden we in 3 groepen een LEGO workshop waarbij hun innovatieve en creatieve skills op de proef zijn gesteld.

Button

Deze en nog meer bedrijven bouwen aan een beter bedrijf met LEGO SERIOUS PLAY!

Thijs Groenbezorgen

Thijs - Groenbezorgen

''LEGO SERIOUS PLAY heeft ons echt verrast in positieve zin. Geen saai overleg maar een dagdeel onder leiding van Raaker actief met LEGO samen aan je bedrijf bouwen. Door het doen zet het je brein op een andere manier aan het werk en het resultaat is direct zichtbaar en heeft ook draagvlak omdat je het samen gebouwd hebt.''

Doe de check!

Zeg jij CHECK op één of meer van deze punten?
Ga dan met LEGO SERIOUS PLAY aan de slag.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel of mail ons.

Wat kost het?

De workshop wordt begeleid door een (of meerdere) gecertificeerde LEGO SERIOUS PLAY facilitator(s) uit ons team die de aanpak combineert met strategische kennis, brainstorm technieken en storytelling. De investering voor een workshop op maat inclusief voorbereiding en evaluatie van 2,5-3 uur start vanaf € 1.250,-.

Samen bespreken we eerst jullie uitdagingen. Dit zorgt ervoor dat thema’s en vragen van de workshop op jullie organisatie en team aansluiten. Heb je andere wensen of ideeën? Neem gerust contact
met ons op. Dan kijken we samen naar jullie ideeën.
Ik wil met LEGO SERIOUS PLAY aan de slag! Ik wil met LEGO SERIOUS PLAY aan de slag!

Ik wil een beter bedrijf bouwen met LEGO!

Wij vertellen je graag meer over LEGO SERIOUS PLAY.
Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar rob@raaker.nl of ons te bellen op 0413-783321 voor meer informatie.