Circulware
Afvalvrij eten en drinken smaakt gewoon beter.

Sinds 3 juli 2021 is de Europese Single-Use Plastics (SUP) richtlijn actief, die als doel heeft om zwerfafval te verminderen en de aarde gezonder te maken. Single use producten zoals plastic rietjes, bekers, bestekken worden hiermee verboden. Een alternatief zijn wegwerpartikelen van andere materialen zoals karton of bamboe. Maar wat nou als we gaan voor een herbruikbaar alternatief, dat zelfs na meermalig gebruik nog 100% gerecycled kan worden? Dan houden we grondstoffen in de keten, waardoor we verspilling tegen gaan én onze CO2 uitstoot verlagen. Dat vinden ze bij Circulware de beste totaaloplossing voor mens én aarde.

Opdrachtgever

Haval / Circulware

Sinds

2020

Diensten

Merkstrategie
Merkverhaal
Positionering
Marktintroductie

Producten

Branding Cards

Achtergrond

Sinds 1 juli 2021 zijn Single Use Plastics (SUP) verboden. Om minder afval in onze oceanen terecht te laten komen en hergebruik van plastic producten te bevorderen heeft de Europese Unie deze SUP geïntroduceerd.

Haval uit Gemert is al decennia een grote producent van disposables zoals roerstaafjes en wegwerpbestek en servies. De aankomende regelgeving dwong Haval enkele jaren geleden na te denken over de toekomst. Ondanks de gedachte dat plastic het beste alternatief is voor plastic heeft plastic nu eenmaal geen positief imago, dat onder andere gevoed wordt door de ‘plastic soep’ in onze oceanen. Hoog tijd dus om deze plastic soep van ons menu af te halen en te vervangen voor een beter alternatief.

Écht herbruikbaar

De wens voor de ontwikkeling van dit betere alternatief werd niet alleen gevoed door regelgeving, ook door een intrinsieke motivatie om te willen verduurzamen als organisatie. Daarom is Haval gestart met de ontwikkeling van een nieuw merk in herbruikbare plastic artikelen onder de naam Circulware. Circulair serviesgoed als alternatief voor wegwerpservies.

Vanaf het prille begin zijn we betrokken bij alle merk- en marketingstrategische uitdagingen om Circulware als dé nieuwe norm te positioneren in herbruikbare food verpakkingen. 

Circulware: afvalvrij eten en drinken smaakt gewoon beter.

GIO Special Award

“Circulware zal de consument aanzetten tot nieuw gedrag en een standaard zetten voor de maaltijdbezorgingsbranche.”

Tijdens de Dutch Design Week  van 2021 werden de GIO (Goed Industrieel Ontwerp) awards uitgereikt. De special award in de categorie materiaal ging naar Circulware! Onder de naam Circulware ontwikkelt Haval herbruikbare duurzame voedselverpakkingen die 100% gerecycled kunnen worden.

Een GIO Erkenning is geen prijs maar een nationaal kwaliteitskeurmerk voor goed vakmanschap. De onafhankelijke vakjury beoordeelden alle inzendingen op de strikte criteria: vormgeving, functionaliteit, originaliteit, ergonomie, respect en materiaalgebruik.

De Europese Single-Use Plastics richtlijn, die sinds juli van dit jaar van kracht is, moet de producenten van verpakkingen en disposables ertoe aanzetten duurzamer te werken. Wegwerprietjes, -bekers, -borden, -bestek, en -bakjes gemaakt van kunststof zijn verboden. Reden voor producent Haval Disposables om een serie herbruikbare verpakkingen voor maaltijden en snacks te ontwikkelen.