Minder dan 1% van alle leads converteert naar een nieuwe klant

Ja, je leest het goed. Het staat er echt. 

Een zeer klein percentage van alle leads converteren naar nieuwe klanten. 

Minder dan 1%. Dat is minder dan één succesvolle gewonnen deal voor elke 100 mensen die hun hand opsteken om interesse te tonen. Als je het omdraait komt het misschien wel nóg duidelijker binnen: van alle tijd, aandacht en budget die geïnvesteerd worden in het genereren van leads, blijkt meer dan 99% niet succesvol.

Zoals veel bedrijven leads genereren is het nu eenmaal tragisch en duur. En dan moet veranderen. Door leads te kwalificeren, conversiedata te analyseren, targeting te optimaliseren en een betere samenwerking met sales kun je je conversie ongetwijfeld verhogen. Het vereist dat je anders naar leadgeneratie gaat kijken. Zelfs als je ROI positief is. 

Focus op kansen in plaats van leads. 

De traditionele focus op leadgeneratie is vaak niet effectief, vooral in complexe B2B-omgevingen. De focus zou moeten liggen op het identificeren en ontwikkelen van specifieke kansen die een hogere kans hebben om te converteren naar nieuwe klanten. Het allerbelangrijkste is misschien wel het continu aanpassen van je strategie op basis van continue feedback en data-analyse.

Dit betekent niet alleen luisteren naar wat de data je vertelt, maar ook regelmatig de samenwerking tussen marketing en sales herzien om ervoor te zorgen dat je inspanningen synchroon lopen en gericht zijn op de meest veelbelovende kansen.

Bron: Forrester

1200 1200 Raaker