Je eigen collega’s kunnen je beste influencers zijn

Influencer-marketing is waarschijnlijk onderdeel van ieder marketingplan voor 2021 . Zo snel als het kwam, zo snel heeft het vakgebied zich ontwikkeld. Het afgelopen jaar was een keerpunt waarin niet alleen beroemdheden maar ook herkenbare personen zoals micro influencers steeds vaker zichtbaar zijn.

Maar wie zijn het? Waar vind je ze? Hoe gebruik je ze om op een authentieke manier jouw merkverhaal te vertellen? En welke personen die aansluiten bij jouw merk, kunnen dit op de beste manier delen? Dat zijn je eigen medewerkers! Echte mensen. Met echte connecties. Met echte kennis van jouw merk, producten en diensten. Met als grootste voordeel: een soort katalysator die je versneld in staat stelt om informatie van jou naar je doelgroep en van je doelgroep naar jou te brengen.

Je hebt mensen nodig om mensen te bereiken!

Mijn tip: praat als marketeer met je collega’s. Zij staan het dichtste bij klanten en hebben ongetwijfeld ideeën en relevante inzichten. Brainstorm op maandelijkse basis, luister naar inzichten en creëer op basis daarvan relevante content. Als mensen merken dat ze invloed hebben op de inhoud van een boodschap, voelen ze zich automatisch meer gewaardeerd.

Je hebt dus geen beroemdheden of grote budgetten nodig. De micro influencers binnen je eigen bedrijf kunnen het verschil maken 💪.

150 150 Raaker